PreviousHeadlines NetherlandsNext


Rutte: snelheid naar 100, omdat bouwers anders met kerst zonder baan zitten
De verlaging van de maximumsnelheid op alle wegen naar 100 kilometer per uur is volgens premier Mark Rutte een onvermijdelijk offer om de stikstofcrisis het hoofd te bieden.
(Wed, 13 Nov 2019 10:55:00 GMT)

Waarom wil de consument niet aan diervriendelijk varkensvlees?

De maximumsnelheid wordt verlaagd, maar daardoor bent u straks juist sneller thuis
Sommige automobilisten zullen flink balen van de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur, die het kabinet woensdag zal aankondigen. Toch zijn er voordelen. Al liggen die vooral op de wat langere termijn.
(Tue, 12 Nov 2019 14:00:00 GMT)

Dit leidde tot het impeachmentonderzoek naar Trump – en dit kunnen we verwachten
Woensdag beginnen de openbare hoorzittingen in het impeachment­onderzoek tegen president Trump. Zo verliep het onderzoek tot nu toe.
(Tue, 12 Nov 2019 19:48:00 GMT)

GroenLinks en PvdA keren zich tegen verlaging pensioenen volgend jaar
PvdA en GroenLinks zetten het pensioenakkoord op scherp. Zij trekken hun steun in voor de vernieuwing van het pensioenstelsel als volgend jaar pensioenen verlaagd worden. De oppositiepartijen stellen zich daarmee op naast de vakcentrale FNV, die kortingen ook afwijst.
(Wed, 13 Nov 2019 04:00:00 GMT)

Egypte vreest uitdroging door Ethiopische reuzenstuwdam in de Nijl
Egypte en Ethiopië liggen in de clinch over de aanleg van de grootste stuwdam van Afrika. Ethiopië is al voor driekwart klaar met de Grote Ethiopische Renaissance Dam in de Blauwe Nijl. Het stroomafwaarts gelegen Egypte vreest watertekorten en dreigde daarom enkele jaren geleden zelfs met militair ingrijpen. De Amerikaanse president Trump wil wel bemiddelen.
(Tue, 12 Nov 2019 17:29:00 GMT)

Clinton flirt openlijk met nieuwe kandidatuur om Trump te verslaan: ‘Zeg nooit nooit’
Terwijl de onzekerheid toeneemt of de huidige Democratische kandidaten president Trump wel kunnen verslaan, flirt Hillary Clinton openlijk met een nieuwe kandidatuur. Voor het eerst in lange tijd, heeft ze weer de deur opengezet voor een nieuwe gooi volgend jaar naar het presidentschap.
(Wed, 13 Nov 2019 11:26:00 GMT)

Felbegeerde Europese ‘giga-fabriek’ van Tesla naar Duitsland
De lang verwachte Europese ‘giga-fabriek’ van Tesla komt naar Duitsland, naar de omgeving van Berlijn om precies te zijn. Dat maakte Tesla-chef Elon Musk dinsdagavond bekend. Daarmee is Nederland als mogelijke locatie definitief van de baan.
(Wed, 13 Nov 2019 10:58:00 GMT)

Het verdwijnen van de 130-bordjes is een bittere pil voor de vroemvroempartij
Intern deden zelfs VVD’ers er lacherig over: 130 kilometer per uur rijden was bovenal een politiek campagnemiddel. Nu het voormalig kroonjuweel wordt opgeofferd om de stikstofcrisis te bezweren, heeft wijlen ‘de vroemvroempartij’ er een probleem bij.
(Tue, 12 Nov 2019 19:12:00 GMT)

Vriendinnen gezocht v/v: het succes van speeddaten op zoek naar vrouwelijke maatjes
‘Ik zit elke dag alleen. Ik wil een netwerk in Nijmegen!’ De noodkreet op Twitter staat niet op zichzelf. Meer dan 40 procent van de Nederlanders voelt zich weleens eenzaam. Vandaar het succes van speeddaten voor vriendschappen.
(Tue, 12 Nov 2019 20:10:42 GMT)

Onderzoek: kinderen krijgen via schoolboeken stereotiepe beelden voorgeschoteld
Kinderen krijgen via schoolboeken stereotiepe beelden voorgeschoteld van mannen, van vrouwen en van mensen met een niet-westerse achtergrond. Dat blijkt uit onderzoek van Judi Mesman, hoogleraar maatschappelijke vraagstukken jeugd aan de Universiteit Leiden.
(Wed, 13 Nov 2019 04:00:00 GMT)

Wat maandenlang niet kon, lukt nu ineens wel: Spanje krijgt een linkse regering
Wat eerder in een half jaar tijd niet lukte, is nu binnen twee dagen geregeld: de PSOE en Podemos willen in Spanje samen een linkse regering vormen. PSOE-voorman Pedro Sánchez wordt premier, Unidas Podemos-leider Pablo Iglesias vicepremier, en beide partijen zullen ministers leveren.
(Tue, 12 Nov 2019 20:13:00 GMT)

Bestuurscrisis PvdD zet door: weggestuurde voorzitter in beroep tegen royement
Sebastiaan Wolswinkel, de voormalig voorzitter van de Partij voor de Dieren, gaat in beroep tegen zijn royement. Volgens Wolswinkel ontstaat ‘een buitengewoon problematisch precedent’ als hij zich zou laten wegsturen door zijn voormalige bestuursgenoten. Daarmee houdt de onrust in de top van de PvdD aan.
(Tue, 12 Nov 2019 20:59:37 GMT)

Curatoren over de moordaanslag op Philippe Schol: ‘Ieder van ons is weleens bedreigd’
Philippe Schol overleefde woensdag ternauwernood een moordaanslag. De politie houdt er rekening mee dat de faillissementscurator werd neergeschoten vanwege zijn werk: Schol beschuldigde een failliete sportschool van het witwassen van drugsgeld. Is de aanslag een incident of is het vak onveiliger geworden?
(Mon, 11 Nov 2019 10:16:00 GMT)

Hevige beschietingen Israël en Gaza na dood ‘aartsterrorist’ Abu al-Ata
Israël en militanten in de Gazastrook hebben elkaar dinsdag hevig bestookt. De uitbarsting van geweld volgde op een gerichte Israëlische luchtaanval op een leider van de strijdgroep Islamitische Jihad, Baha Abu al-Ata.
(Tue, 12 Nov 2019 20:33:18 GMT)

Eerste Kamer steunt motie tegen subsidie op houtstook
De Eerste Kamer wil dat het kabinet stopt met subsidies voor het stoken van hout in kolencentrales. De Kamer steunde daartoe een motie van Nico Koffeman, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. Alleen de VVD stemde tegen.
(Tue, 12 Nov 2019 19:00:33 GMT)

Oostvaardersplassen terug bij af: rechter verbiedt alsnog afschieten edelherten
De discussie over de Oostvaardersplassen kan weer van voor af aan beginnen. Het afschieten van gezonde edelherten, waar Staatsbosbeheer in opdracht van de provincie Flevoland vorig jaar december mee begon om (grootschalige) natuurlijke sterfte van de dieren te voorkomen, is onvoldoende onderbouwd.
(Tue, 12 Nov 2019 17:32:00 GMT)

Aandeelhouders Ajax fronsen de wenkbrauwen om ‘aanblijfbonus’ directeur Overmars
Aandeelhouders van Ajax zijn opgetogen over de (financiële) successen van de club, maar dat betekent niet dat ze geen vragen hebben. Zoals over de ‘aanblijfbonus’ van Marc Overmars.
(Tue, 12 Nov 2019 16:11:09 GMT)

Verwoestende bosbranden rukken op naar buitenwijken Sydney
Helikopters met bluswater en vliegtuigen met brandvertragende chemicaliën proberen de oprukkende bosbranden bij de buitenwijken van de Australische stad Sydney te stuiten. Door de harde wind en hoge temperaturen is dinsdag een ‘gevaarlijke’ dag in de strijd tegen ruim 120 allesverwoestende bosbranden.
(Tue, 12 Nov 2019 15:10:26 GMT)

De zorgpremie gaat omlaag, maar die van u gaat omhoog – hoe kan dat?
Dit kan nog een pijnlijk moment worden. Heeft u net op het nieuws gehoord dat verschillende zorgverzekeraars de premies voor volgend jaar hebben verláágd (verheugd had u al een tafeltje gereserveerd bij dat nieuwe restaurantje om de hoek), blijkt uit uw nieuwe polis dat uw premie alsnog omhóóg gaat. Wat is hier gebeurd?
(Tue, 12 Nov 2019 11:10:00 GMT)

De Persgroep Publishing Nederland NV